Krep mi? Kaygana mı? Cızlatma mı?

By Emine İrden - Ekim 05, 2013



Hangisi? Aslında hepsi aynı. :D Bu güzel kurtarıcı krebin tarifi :


2 yumurta
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı un
Tuz

Sıvı olan malzemeleri çırptıktan sonra unu ve tuzu ekleyin. Oluşan topaklar gidene kadar elinizde çırpın.

Bir çok kişi krebi çevirememekten ya da yapışmasından dert yakınır. Burada çevirme biraz deneyime bağlı olmakta ve yapışmaması içinde teflon veya seramik tava kullanmalısınız. Krebinizi tavaya yaydıktan sonra yukarıda göründüğü gibi göz göz olunca çevirmelisiniz.


Tavaya ne gereğinden fazla ne de az harç dökmelisiniz. 1 kepçe genel olarak idealidir.

 Afiyet olsun :)

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum