Evdeki Malzemelerle Kek - Karantina Günlükleri Vol. 2

By Emine İrden - Nisan 15, 2020



Herkese tekrardan merhaba,
Bugün evde geçirdiğiniz kaçıncı gün siz de unuttunuz mu?
Can sıkıntısından yiyeceklere saldırıyorsunuz ancak abur cubur yemekten de kaçınıyorsanız evdeki malzemelerinizi kullanarak yapabileceğiniz iki ya da üç kişilik bir kek tarifiyle karşınızdayım. Unutmayın bu tarifte bir kural yok. Malzemeleri evde bulunanlarla ya da canınızın istedikleriyle değiştirebilirsiniz.
Haydi o zaman başlıyoruz!

Hello everybody,

If you attack food from boredom, but you also avoid eating junk food, I am here with a two or three-person cake recipe that you can make using your home ingredients. Remember, there is no rule in this recipe. You can replace the materials with those at home or whatever you want.

Let's get started then!


(Tarifte 200 ml su bardağı kullanılmıştır.)
2 yumurta
2/3 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı tereyağ + 2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı nutella ya da 50 gram çikolata (evde bunlar yoksa 3 çorba kaşığı kakao)
Yarım su bardağı süt
1 su bardağından biraz fazla un
Vanilya
Kabartma tozu
İsteğe göre ceviz ya da fındık


(200 ml cups were used in the recipe.)
2 eggs
2/3 cup sugar
2 tablespoons butter + 2 tablespoons oil
2 tablespoons of nutella or 50 grams of chocolate (3 tablespoons of cocoa if they are not at home)
Half a glass of milk
A little more flour than 1 glass of water
Vanilla
Baking powder
Walnuts or hazelnuts upon request



Yumurta ve şekeri çırpın. Tereyağ ve sıvı yağı tavaya alarak eritelim daha sonrasında içerisine nutellayı ekleyerek onun da erimesini sağlayalım. (Çok sıcak olmamasına dikkat etmeliyiz, yumurtaların pişmesini istemeyiz.) Yumurta ve şeker karışımına erittiklerimizi ekledikten sonra sütü de ekleyerek homojen bir kıvam elde edelim. Kuru malzemeleri de karıştırdıktan sonra yağladığımız  kek kalıbına alalım. 180 derece önceden ısıtılmış fansız fırında yarım saat kadar pişirelim ve kontrol ederek fırından çıkaralım.

Beat the egg and sugar. Let it melt by adding butter and oil to the pan, then add nutella in it and let it melt. (We should be careful not to be too hot, we don't want the eggs to cook.) After adding the melted ones to the egg and sugar mixture, let's get a homogeneous consistency by adding the milk. After mixing the dry ingredients, let's put it in the cake mold we lubricate. 
Let's bake in a 180 degrees for half an hour and check it!


Şimdiden afiyet olsun
#evdekal


Bon Apetit!
#stayhome

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum